KÖP- & LEVERANSVILLKOR

När du genomför ett köp hos Cramers Blommor godkänner du våra köpvillkor i sin helhet, samt samtycker till vår hantering av cookies och personuppgifter. Se längst ned för information om vår integritetspolicy. För att göra ett köp på shop.cramersblommor.com måste du ha fyllt 18 år, i enlighet med svensk lag. Alla priser på hemsidan är angivna inklusive moms och i svenska kronor. Det finns även möjlighet att visa priser exklusive moms och det är upp till varje konsument att själva hålla koll på vilket visningsläge som hemsidan är inställd på. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter. Dessa avgifter anges separat i de fall de förekommer.

Kampanj- och reapriser gäller under en specifik tidsperiod eller så långt lagret räcker, om ej annat anges. Cramers Blommor reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel, till exempel prisfel, produktbeskrivningar, färgavvikelser samt felaktiga lagersaldon. Vi förbehåller oss rätten att häva köp i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning. Cramers Blommor förbehåller sig rätten att när som helst ändra allmänna villkor, priser, sortiment, beskrivningar eller bilder på hemsidan. Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress. Kontrollera gärna skräpposten för säkerhets skull.


LAGERSALDO

Visar om en vara finns i lager, observera att lagerstatus endast är en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras*. Om du har beställt en vara som har tagit slut i lager*, förbehåller vi oss rätten att annullera denna vara på din beställning och skicka dig resterande beställda varor. Mellanskillnaden återbetalas via Klarna.


LEVERANS

Ditt paket packas normalt dagen efter att du lagt din beställning. Normal leveranstid är cirka 3-5 arbetsdagar. Under högsäsong (april-juni) kan det ta något längre tid. Vi skickar beställningar med DHL. Vi tar inte ekonomiskt eller juridiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Beställningar innehållande växter skickas ut måndagar och tisdagar, övriga beställningar skickas ut helgfria vardagar. Beställningar innehållande växter lagda på en tisdag skickas ut samma dag i mån av tid, i annat fall sker leverans nästkommande vecka.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till transportören och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1/2 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 SEK för vårt arbete med hantering av varorna och för eventuella kostnader som tillkommer för att växterna blir dåliga pga av den långa liggtiden hos ombud/terminal som ej går att sälja vidare efter att vi mottagit dem.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, storlek på vara och leveransort - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan.

Leverans sker med DHL Service Point och så fort din beställning kommer till ditt närmaste DHL utlämningsställe (som är tillgängligt vid leverans) skickas ett sms till dig som talar om att din beställning finns att hämta.

OBSERVERA: Du får också ditt kollinummer skickat till dig via e-post men ingen brevavisering skickas ut när du valt SMS-avisering. Liggtid för varor är normalt 14 dagar från det att paketet anlänt till ditt postombud. Du kan spåra brev, paket och pall med hjälp av ditt kollinummer. Du kan även spåra med hjälp av sms-nummer och aviseringskod.

Observera att vi ej kan ta ansvar för DHLs leveranshantering/tider.


LEVERANSFÖRSENING
Konsumenten har rätt att häva köpet vid försening om denne inte godkänner ny föreslagen leveranstidpunkt. Leveranstid är normalt 5 – 7 dagar för Sverige om inget annat anges.


ÅNGERRÄTT / REKLAMATION

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor eller växter). Det är du som konsument som är ansvarig för att meddelandet kommer fram till oss.

Det är alltid garanti på de produkter (ej växter) du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt plusgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.


Varor som skickas tillbaka i ej säljbart skick kan minska i värde med upp till 100%.

OBS! Växter**, lök**, knöl**, frö**, reavaror och presentkort omfattas ej av ångerrätten.

 

RETUR

Om du ångrar ditt köp och vill skicka tillbaka en produkt kontaktar du kundtjänst. Efter registrerad returförfrågan kommer du att kontaktas via mail för vidare instruktioner angående ditt ärende. Vid utnyttjande av öppet köp på e-handeln står du som kund för fraktkostnaden. Returen ska skickas inom 14 dagar efter det att du har meddelat att du vill utnyttja ångerrätten.

Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.

Du erhåller ersättning för ditt köp senast 14 dagar efter det att returnerad produkt ankommit till Cramers Blommor.



REKLAMATION

Om du vill reklamera en produkt kontaktar du kundtjänst. Garanti och reklamationsrätt gäller mot uppvisande av giltigt köpbevis. Du har rätt att reklamera en vara inom 3 år.

Efter registrerad reklamationsförfrågan kommer du att kontaktas via mail för vidare instruktioner angående ditt ärende. I de fall produkt skall skickas tillbaka till oss – invänta avgiftsfri returfraktsedel. Vi återbetalar ej för eventuella egna fraktkostnader.

Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.

TRANSPORTSKADOR
Vi kontrollerar alltid att alla varor håller högsta kvalitet innan vi skickar dem, samt att de växter du beställt är genomvattnade innan transport. Om emballaget på din försändelse vid leverans har synliga, uppenbara skador ber vi dig att fotografera godset innan du öppnar det. Detta för att Cramers Blommors kundtjänst ska ha möjlighet att reklamera försändelsen till transportföretaget. Om varorna har fått transportskador kontakta vår kundtjänst omgående och senast inom 7 dagar från det att du emottagit dina varor. All eventuell skada ska dokumenteras med tydliga foton (ej större än 5 MB) som bifogas via e-post till order@cramersblommor.com

FABRIKATIONSFEL
Ett fabrikationsfel uppdagas enligt lag inom 6 månader. En defekt på termostat eller kortslutning räknas ej till sådana fel. För att Cramers Blommor ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att det fanns redan när du köpte varan (fabrikationsfel). Fel som visar sig inom 6 månader anses alltid vara ursprungliga fel, som Cramers Blommor åtgärdar utan kostnad för dig.

Cramers Blommor saluför alla elartiklar med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen och alla garantier gäller i Sverige. Cramers Blommor står då för reklamationskostnader om skadan anses vara ett fabrikationsfel.

Cramers Blommor tar ej ansvar för fel som uppkommit på grund av skada slitage eller vanvård. Till sådana varudefekter räknas exempelvis söndersliten sladd och sprickor hos produkten.

Enligt konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje då Cramers Blommor ej har någon nöjdhetsgaranti. Länk till EU:s gemensamma tvistlösningssida hittar du här.

 


BETALNINGSALTERNATIV

KLARNA CHECKOUT
Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.


KLARNA FAKTURA
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betalningstid - alltid 14 dagar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
    (Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.)
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
  • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.


KLARNA KONTO
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
  • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
  • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 


MINIMIORDER
Ingen order är för liten för oss.


GDPR
Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679, förkortat GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 Maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL).

 

SMS-UTSKICK
Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

TVIST
Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/


* De trädgårdsväxter vi har i vårt sortiment förbokas årligen hos våra odlare. Om våra odlare inte kan leverera till oss kan det bero på att det inträffat något under växtsäsongen. En mycket vanlig orsak är extrema väderväxlingar.

** Den lagstadgade ångerrätten för distanshandel är 14 dagar. Med hänvisning till § 11:4 i Distanshandelslagen (DAL) gäller detta ej för varor som snabbt kan försämras eller ta skada av att hanteras flera gånger. Därav är växter, lök och frö undantagna ångerrätten.




INTEGRITETSPOLICY

Vi använder dina personuppgifter för att hantera ditt köp online på shop.cramersblommor.com genom att behandla dina beställningar och returer via våra onlinetjänster och skicka dig meddelanden om leveransstatus eller i händelse av problem med leveransen av dina artiklar. Behandling av dina personuppgifter är nödvändigt för att vi på Cramers Blommor ska kunna tillhandahålla tjänsten och leverera din order till dig.

• Vi använder dina personuppgifter för att hantera dina betalningar.

• Vi använder också dina uppgifter för att hantera klagomål och ärenden gällande produkter.

• Vi använder dina personuppgifter för att skicka dig marknadsföringserbjudanden och information via e-post och sms.

Vi använder dina personuppgifter för att uppfylla kraven i lagar, domstolsutslag och myndighetsbeslut. Det innefattar att använda dina personuppgifter för att samla in och kontrollera bokföringsuppgifter för att följa bokföringsreglerna. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att vi på Cramers Blommor ska kunna fullgöra våra skyldigheter enligt lag.

Dina personuppgifter används för att identifiera dig och för att bekräfta att du innehar den lagstadgade minimiåldern för att genomföra köp online samt för att bekräfta din adress vid kontakt med externa partner.

Vi använder oss av Klarna som betalningspartner och de ger våra kunder möjligheten att betala på flera sätt. Oavsett på vilket sätt du väljer att betala tillhandahålls och skyddas dina uppgifter av Klarna. Detta för att kunna fullfölja ett köpeavtal. Här kan du även välja att bli ”ihågkommen per automatik” eller ”blockerad” det senare innebär att dina betaluppgifter inte sparas och per automatik fylls i vid varje köptillfälle. I kassan hittar du våra samt Klarnas köpevillkor för att ännu tryggare kunna fullfölja köpet.

Vi lämnar ej ut adresser, telefonnummer, e-postadresser eller andra personuppgifter om våra kunder till tredje part för marknadsföringssyfte, statistisk bearbetning eller dylikt.

Kunders personuppgifter behandlas konfidentiellt oavsett om de speciellt har begärt detta eller inte. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga kunders beställningar samt erbjuda relevant marknadsföring.

Varje gång vi behandlar personuppgifter som vi samlat in från dig får du information om huruvida tillhandahållandet av dessa är lagstadgat eller obligatoriskt i syfte att ingå ett avtal samt eventuella konsekvenser som detta kan få.

Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Vi skickar dig dessa uppgifter via e-post efter att du kontaktat oss. Du har rätt att begära rättelse av dina personuppgifter om de är felaktiga, inbegripet rätten att komplettera ofullständiga personuppgifter.

Du har rätt att när som helst dra tillbaka medgivandet till behandling av personuppgifter och neka till direktmarknadsföring. Om du gör det kan inte vi på Cramers Blommor skicka några fler erbjudanden i form av direktmarknadsföring eller information till dig som bygger på ditt medgivande.

Du har rätt att när som helst radera alla personuppgifter som behandlas av oss på Cramers Blommor med undantag av följande situationer:

• du har ett pågående ärende med kundservice

• du har en pågående order som ännu inte har skickats eller delvis har skickats

• du misstänks för att ha eller har missbrukat våra tjänster under de senaste fyra åren

• om du har gjort inköp sparar vi dina personuppgifter i anslutning till transaktionen i bokföringssyfte

Det svenska företaget, Cramers Blommor AB är registeransvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser.

Cramers Blommor AB
Annebergsvägen 2
51290 Hillared

Företagsregister: Bolagsverket
Organisationsnummer: 556095-0445

Cramers Blommor behöver samla information om din användning av våra onlinetjänster med hjälp av cookies. Dessa små textfiler skickas av oss till din enhet för att vi ska kunna komma ihåg dig nästa gång du besöker oss. Cookies bygger en bild av dina intressen och behov samt hur just du använder vår webbplats. Dessa textfiler gör även att vi kan försäkra oss om att vi skickar annan relevant information inom marknadsföring såsom erbjudanden och internetbaserad annonsering.

Information som vi kan komma att samla in är namn, hemadress, e-post, telefonnummer, IP-adress, köphistorik, sökkriterier, webbläsare när du besöker oss, hur länge du stannar på sajten, platsbaserad data, språk, tidigare köp och i vissa fall kan vi även komma att kontakta dig i fasen efter avslutat köp.

De uppgifter som vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA).

Om du anser att vi på Cramers Blommor behandlar dina personuppgifter på ett oriktigt sätt kan du kontakta oss. Du har också rätt att lämna in klagomål till en tillsynsmyndighet.

Vi kan behöva uppdatera vår integritetspolicy. Den senaste versionen av vår integritetspolicy finns alltid tillgängligt på vår webbplats. Vi meddelar dig om eventuella väsentliga förändringar i policyn, exempelvis syftet med användningen av dina personuppgifter eller dina rättigheter.

*Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679, förkortat GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 Maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL).

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla